Zbraslav, 18 mistrovských jamek u Prahy

 

Když už se v hlavním článku věnujeme možnosti postupu Standy Matuše na Challenge Tour, pojďme se podívat na jeho domácí hřiště. Zbraslav je mimochodem jedno z mála českých hřišť, které pomyslnou druhou evropskou ligu hostilo!

Prague City Golf je inspirovaný linksovými hřišti ve Skotsku a Irsku. Na jeho podobě se podílel zkušený britský architekt Jeremy Ford, německý golfový profesionál s českými kořeny Alex Čejka a shaper přezdívaný „Leonardo da Vinci s bagrem“ Mick McShane.

Najdete zde tzv. spill offs, uměle vytvořené terénní vlny, plochy s červenými písky tzv. sandy wastes i klasické linksové pot bunkers. Disponuje rozsáhlými tréninkovými plochami, jedním z největších driving range v ČR, cvičnou 19.jamkou a největším puttovacím greenem v ČR.

Prague City Golf je ojediněle nadesignované 18jamkové mistrovské hřiště splňující nejvyšší nároky z pohledu kvality a údržby hřiště. O kvalitu se stará společnost Engelmann Golfplatzpflege.

Parametry hřiště

Počet jamek: 18, PAR 72
Omezení: HCP 54
Délka hřiště: 6556 m (z mistrovských černých odpališť)
6161 m (bílá)
5766 m (žlutá)
5306 m (modrá)
4938 m (červená)
datum otevření 29.6. 2009
rekord hřiště: 63
vodní překážky na 1. devítce: 2
vodní překážky na 2. devítce: 4
nadmořská výška: 198 m.n.m.
červené písky: Sandy Waste – 1,46ha

Druhy trav

Greeny – Psineček výběžkatý L93
Odpaliště, Fairwaye, Semirafy – směs Jílek vytrvalý, Lipnice luční, Kostřava červená
Rafy – Kostřava červená, Kostřava ovčí

Proč právě na Zbraslav?

•    hřiště EuropeanChallenge Tour
•    největší puttovací green v ČR
•    blízko centra Prahy
•    warm-up u odpaliště 1. jamky
•    parkování zdarma
•    restaurace Jan Paukert
•    golfový shop v areálu

Himálaje jsou největším puttovacím greenem v České republice inspirovaným slavným Ladies putting course of St. Andrews. Název odkazuje k nevyššímu pohoří světa a jednotlivé jamky na hřišti nesou jména horských vrcholů jako Mount Everest, Kangchenjunga, Lhotse, Makalu, Cho Oyu, Dhaulagiri,

Manaslu, Nanga Parbat, Annapurna, Shisha Pangma, Gyachung Kang, Annapurna II, Himalchuli, Ngadi Chuli, Nuptse, Nanda Devi, Chomo Lonzo, Namcha Barwa.

Tento unikátní 18jamkový green je opravdovou výzvou pro zkušené hráče a místem pro trénink hráčů všech úrovní. Zároveň je vhodným prostorem pro uspořádání firemních turnajů či teambuildingových akcí.

Web: praguecitygolf.cz