Teetime Shot

Vítej v novém vydání informačního bulletinu TeeTime Shot

Zpět na bulletin

Standa Matuš jede!

Máme velkou šanci, že Stanislav Matuš bude od příštího roku hrát jako regulerní hráč (žádné divoké karty) Challenge Tour. Právě si zaznamenal další umístění v TOP 10 na ProGolf Tour, ale jistý postup ještě nemá...

Na Wroclav Open obsadil se skóre -7 dělenou osmou příčku a pojistil si pátou pozici v celkovém pořadí Order of Merit. Před finálovým turnajem mu ale v boji o kartu na Challenge Tour přibyl soupeř. Horší umístění než 5. místo si pro postup na Challenge dovolit nemůže.

Největším rivalem pro Matuše je momentálně Němec Finn Fleer, který ve Vratislavi vyhrál až po play-off nad domácím Adrianem Meronkem. Díky tomu bral do pořadí Order of Merit 5000 bodů a polepšil si na osmé místo se ziskem 15823.22 bodů.Matuš jich má na pátém místě momentálně 18158.29.

Fleer bude společně s krajanem Maxem Schmittem, který má na šestém místě na svém kontě 16994.25 bodů, podle všeho největším Matušovým soupeřem v boji o udržení pátého místa. To jako poslední zajišťuje kartu na Challenge Tour pro další sezonu.

Ve hře jsou ještě také Holanďané Robbie van West (sedmý, 16536.55) s Dylanem Boshartem (devátý, 15169.91), ti se ale v posledních měsících potýkají se slabší formou. Teoretickou šanci mají ještě desátý Němec Maxmillian Laier (14808.13) a jedenáctý Skot Chris Robb (13158.57).

Na posledním turnaji sezony, kterým bude koncem září Castanea Resort Championship, se bude hrát o zvýšené prize money 50 000 eur. Na vítěze čeká 7800 eur, druhý bude brát 4680 a třetí 3120. Je jasné, že Matušovi pronásledovatelé, pokud pro sebe chtějí ukořistit páté místo, musí skončit na bedně a k tomu doufat, že se českému profesionálovi dařit nebude.

Matuš prošel cutem na 19 z 20 odehraných turnajů, ve dvacátém případě musel odstoupit pro zdravotní problémy. Na předešlých čtyřech turnajích se sice trochu hledal, ale nyní si připsal už osmé TOP 10 v sezoně.

V Polsku si pro něj došel finálovým kolem za 67 ran (-3), když si připsal čtyři birdie, dvě z toho na závěrečných dvou jamkách, a jedno bogey. Celkově zahrál kvůli horšímu druhému kolu, ve kterém si o ránu pohoršil, za mínus sedm. Za vítězem zaostal o šest ran.

Zdroj: Golfextra.cz

 

Zpět na bulletin